keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Vuosi on jo puolessa välissä, mutta kertaillaan vähän kevään ja alku kesän tapahtumia. :)

2.4. Kiperän Kepponen (i. Urgute e. Karamell ei. Rasputin) aloitti kautensa Forssan lumisella radalla, eikä lainkaan hassummin. Startissa tuli uusi autoennätys 2.30,8 eikä lainkaan laukkoja, sijoitus oli hieno 4 kovassa seurassa.


13.5. Kepponen kävi jälleen Forssassa pyrähtämässä, kuukaudessa oli tapahtunut paljon ja kesä oli tullut. Sen innoittamana Kepponen juoksi komean ennätyksen 2.25,0a(4v) ilman laukkaa ja otti hienon VOITON!
Kuva: Asta Leino

15.5. Heräsin yöllä klo 2.00 katsomaan varsomiskameraa ja siellä mönki pitkille jaloilleen kiiltävän musta tammavarsa Tricky Quickie Loan (i. Holiday Credit e. Tricky Tiny Rebel ei. Classic Response). Ensikertalaisäiti hoiti varsomisen hienosti ja äidinvaistot heräsivät varsaa kohtaan heti. Maitobaaria etsiskeltiin tovi ja aamuyö valvottiin, että uudella elämällä kaikki sujuu.

Päiväksi parivaljakko jäi sisälle kameran alle tarkkailuun, kun lähdimme Kiperän Helistelin (i. Ravisteli e. Liukon Helmi ei. Viesker) kanssa käymään lähikunnassa Ypäjällä varsanäyttelyissä. Elli sai näyttelyistä hienon II-palkinnon ja 46pistettä. Liikkeet ja kaviot olivat peräti 8pisteen veroiset! Ellin käytös näyttelypaikalla ja matkustamisessa oli täyden 10 arvoista.


19.5. Suuntasimme Vermoon avaamaan kilpailukauden Fina Flickanin (i. Gumino e. Solos Sigrid ei. Jucent) kanssa. Fiina oli koko päivän erittäin rauhallinen, mikä on aina ollut sille vain hyvä merkki. Startissa se suorittikin vahvasti ja keskittyneesti tehden heti kauden aloitukseen uuden ennätyksen 2.17,2 ilman laukkaa sijoituksen ollen kolmas! Tästä jäi erittäin hyvä fiilis kauden jatkoon.
Kuva: Taina Toivonen

Kuva: Taina Toivonen
26.5. Tuffa Tösen (i. Jabb KL e. Solos Sigrid ei. Jucent) on käynyt koulukilpailuissa suorittamassa C-rataa hyvillä prosenteilla 56,6% !!

Kuva: Sabina Granbacka

Kuva: Sabina Granbacka


10.6. Kepponen käväisi Kokemäen kesäradalla starttaamassa, mutta kova kiima häiritsi suoritusta merkittävästi ja laukat kiusasivat. Hyväksytty suoritus tuli kuitenkin ajalla 2.34,0x ja sijoitus oli viides.
Kuva Riihimäen harjoitusraveista, taustalla Fina Flickan

19.6. Fiinan kanssa lähdettiin kaatosateessa ajelemaan Teivoon, jossa oli edessä ennakkoon odotettuna kova lähtö, mukana oli paljon hienossa nousukunnossa olevia poneja. Rahasijaan olisimme tyytyväisiä. Fiina oli kokopäivän ollut melko jännittynyt ja kiima oli parhaillaan päällä. Kiimat ei sen suoritusta suuresti ole haitannut, mutta jäykistää ravia jonkun verran. Aikataulu myös vähän petti ja lämmitys jäi tavallista lyhyemmäksi, mikä oli ennestään jännittyneelle ponille huonoksi. Startissa Fiina kuitenkin lähti hyvin liikkeelle ja ensimmäinen 500metrin jälkeen saatiin keulapaikka, joka pidettiin hallussa viimeisen kurvin loppuun asti. Loppusijoitus oli selkeä kakkonen ja ennätyksestä ropisi liki 2sekuntia ja kirjataan nyt lukemiin 2.15,4! Haparointia oli tässä startissa selvästi enemmän ja ennen seuraavaa starttia otetaan vähän hierontakeikkaa, jos ravi oli sitten taas parempaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti