sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Sinun ei tarvitse olla loistava voidaksesi aloittaa, 

mutta sinun on aloitettava ollaksesi loistava.


Yllättävää kyllä tiistaina 17.5. saavuimme Ypäjälle varsanäyttelyyn hyvin aikataulussa. Kopissa matkusti 2 vuotias Tirre (Tricky Tiny Rebel) ja kaverina vuoden vanha Omppu (Haltiatuli). Matka meni nuorten osalta erinomaisesti ja pitkän päivän varsat saivat asustella Ypäjän hevosopiston vitostallissa, missä oli mukavan hiljaista ja paljon tilaa levittää tavaramme sekä laittaa hevosia edustuskuntoon.

Suuret kiitokset Johannalle Tirren esittämisestä!
Matkaseuramme Omppu esiintyi aamulla, käyttäytyi erinomaisesti ja sai upean arvostelun sekä II+-palkinnon. Vinkattiin Tirrelle, että sen täytyy myös tuoda ruusuke kotiin ja neitihän teki työtä käskettyä! Tirre oli arvostelu vuorossa vasta iltapäivällä, mutta jaksoi silti esiintyä hienosti edukseen. Käyttäytyminen oli erinomaista, Tirre malttoi hienosti seistä ja esitti liikkeensä ketään jyräämättä, ehkä hieman laiskasti, mutta se ei haittaa. :) Puhdas II-palkinto ja sininen ruusuke tuli kotiin vietäväksi. Tyytyväinen, ylpeä ja onnellinen kasvattaja täällä hymyilee!
Raveja varten on myös treenailtu, ettei suinkaan pelkkää kehässä pyörimistä. Veronica Vice eli Nuca on ahkerasti juossut harjoitusraveista toiseen. Kotona ja yksinään hieman laiska hevonen on joutunut harkkareiden tahtiin edistymään, sillä muuten en sille hiitille aina kaveria ole mukaan saanut ja sen tamma vaatii tehdäkseen todella töitä. Siitä huolimatta ollaan päästy hienoa vauhtia etenemään jo siihen pisteeseen, että päätin Nucan koelähtöön ilmoittaa.
Matkamme siis käy 3.6. Turkuun koelähtöä kokeilemaan, vauhdit pitäisi kyllä riittää, jos juoksunkulku on hyvin tamman puolella, eikä kaverit laukkaile pois viereltä.


Nuca ja Helmi (Liukon Helmi) ovat vielä yöt asuneet tallissa ja päivät heinäkasansa kanssa tarhassa, kun taas muut hevoset siirtyivät laitumille 28.5. ja ovat nyt pari yötä siellä tyytyväisinä olleet. Helmi ja Nucakin lähtevät todenäköisesti Nucan koelähdön jälkeen vihreää maistelemaan. Tyytyväisenä parivaljakko on nyt tarhassa torkkuneet ja aurinkoa ottaneet.28.5. Kepponen lähti meiltä suureen maailmaan, ylläpitoon Loppiin mukaville Leinon sisaruksille. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan Kepposen touhuja ja toivomaan, että pikkuinen pippuri osaa käyttäytyä mallikkaasti ja kehittyy hiljalleen raviponiksi. :)

Kepposen kuulumisia voit lukea jatkossa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti