perjantai 26. syyskuuta 2014

KTK II ja I-palkinnon nuori!

10.9. käytiin Littoisissa Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyissä Karkin (Karamell) ja Kepposen (Kiperän Kepponen) kanssa.
Karkkia yritettiin saada kantakirjaan, vaikka tamma on jo Ruotsissa 3-vuotiaana kirjattu haluttiin kokoilla mitä siitä Suomessa sanotaan. Missään loistavassa lihaskunnossa tamma ei ollut, koska on viettänyt aikaansa kokolailla 10 vuotta varsoja tehden, mutta siitä huolimatta tamma kirjattiin kantakirjaan II-palkinnolla!! Käynnistä tuli 8 ja ravista tamma sai 8,5pistettä!
Arvostelussa tammasta kerrottiin näin: "Tammalla on melko hyvä rotutyyppi. Sillä on ilmeikäs pää, lyhyt kaula, lihasköyhä ylälinja, pitkä ja pysty lapa sekä hyvä rungon syvyys. Rotutyypillinen luisu lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Supistuneet sääret. Oikea etujalka on hajavarpainen ja kerii. Liikkeet edestä ahtaat, takaa melko suorat. Käynti on tahdikasta, aktiivista ja matkaavoittavaa. Ravi on matkaavoittavaa ja aktiivista. Laukka on kolmitahtista, helposti etupainoista. Poni voisi olla paremmassa näyttelykunnossa."

Karamell, 16v KTK II FIN, 3v KTK I SWE
Kuva Teivon rotunäyttelystä.
Mutta päivän kruunasi pieni Kepponen, joka näytettiin emänsä rinnalla ja palkittiin maitovarsana I-palkinnolla! Arvostelussa sanottiin näin: "Varsa on hyvätyyppinen ja hyvin kehittynyt sekä ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää, sopusuhtainen ja lihaksikas runko. Ravi on tasapainoista, irtonaista ja matkaavoittavaa. Laukkaa hyvin ylämäkeen."


Kiperän Kepponen, I-palkinto!
(c) Leena Kahisaari, kiitos!
Karkki ja Kepponen Littoisissa.

Kasvatustyössä on siis onnistuttu, kun jälleen emäänsä parempi varsa.
Kepponenhan etsii edelleen aktiivista kotia. ;)

2 kommenttia:

  1. Tuo Kepponen on kyllä niin söpö tapaus! :) Ai että kun voisin sen ostaa! :)

    VastaaPoista