maanantai 3. maaliskuuta 2014

Valmistautumista ponioripäiville

Ville & Olle Ruotsissa vuonna 2011

Jännä huhtikuu tulossa, onneksi aikaa on vielä pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä.

Meiltä pitäisi siis huhtikuun puolessa välissä lähteä Ypäjälle ponioripäiville kunnon ryhmärämä,
6-vuotias Urgute 35 RUSS uusimaan jalostuslupiaan sekä 3-vuotiaat ensikertalaispojat Vindsnabb ja Snabba Oliver. Jännitys on jo alkanut, mitä tuomarit mahtavat pojista sanoa..?
Olle & Ville laitumella 2013 kesällä.
Ollen & Villen omat treenit tarhassa kesällä 2013.Meillä valmistaudutaan nuorten kanssa hyvällä ja runsaalla ruualla, kuitenkaan määräänsä enempää ei anneta ja pojat pysyvätkin ennemmin hoikemman puoleisessa kunnossa painiessaan tarhassa keskenään päivät pitkät.
Ruuan lisäksi poikia tietysti harjaillaan ja käsitellään runsaasti, jotta ne olisivat eläinlääkärintarkastuksessa kuin kotonaan, eivätkä suotta stressaisi hieman normaalista eroavaa tutkiskelua.

Ja tietysti harjoittelemme paikoillaan seisomista ja liikkeiden esittämistä. :) Lihasten kasvatusta ei sen suuremmin näiden nuorten kanssa pysty tekemään, sillä ajo-opetus on täysin opetuksen tasolla, ei voi vielä treenaamisesta puhua, joten liikunnasta kaksikko huolehtii pääsääntöisesti keskenään.


Kuutti kesällä 2013. 5v
Kuutin kanssa sen sijaan hyvän ruuan lisäksi treenataan säännöllisen kevyesti selästä ja kärryiltä. Se on saanut viime vuoden pitkän kilpailukauden jälkeen reilun talviloman ja on nyt palaillut peruskuntotreeniin, jota jatketaan reilusti huhtikuulle asti. Sen lisäksi poika viettää päivänsä myös orilaumassamme painimassa.
Kuutti treeneissä maaliskuussa 2014 Iinan kanssa.


Me otamme mielummin vastaan kritiikin poikien järsimisjäljistä toistensa kyljissä, kuin erottaisimme kolmikon suojatakseen poikien karvaa ja jouhia. Sillä kolmikon uudelleen yhdistäminen on aina suuri riskinen tapahtuma erossaolo ajan ollessa pitkä, varsinkin kun tulee kevättä rintaan ja haluaisimme pitää pojat porukassa niin pitkään kuin se vain on mahdollista. :)Kaikille muille näytille tuleville oreille hyviä valmistautumisia ja onnea itse koitokseen!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Heti kun joudan istumaan hetken paikoillaan kirjoittamassa. :) Tarkoitus olisi kuitenkin vielä tämän kuukauden puolelle yrittää.

      Poista